By Natalie Koch
Although I have been exercising and watching my weight, I decided to bake a chocolate cake as a small reward after continuos dieting. And mmmmm--the house smelled heavenly.
Some of My Fashion Cake Inspirations |
I wanted to share this recipe with you guys. Birthdays and other holidays are coming up, and you will always be the star of the party with your homemade-delicious chocolate cake.
For a 25cm cake pan, you need the following ingredients:
· 4 eggs
· 200g of sugar
· 100g butter
· 200g coating
· 2 tablespoons flour
Method:
1. Break the chocolate into small pieces and melt it with butter over hot water.
2. Then separate the eggs. Mix the egg yolk with the sugar until the mixture turns white.
3. Harden the egg whites with a pinch of salt.
4. Add the flour to the egg yolks-sugar mixture and also the chocolate butter. Stir in the hardened egg white carefully.
5. Pour batter into a buttered and sugared cake pan and bake at 160° C for 40 minutes.
6. Let the cake cool down a little bit and serve it warm.
It’s also delicious the day after-- if there are some left overs! :)
Try out the recipe, and let us know what you think or write to us about your favorite chocolate cake recipes! Looking forward to receiving them at info@clubfashionista.com.
Stay tuned boys and girls! Xxx.
In German:
Obwohl die Vorbereitungen für die Sommerfigur in vollem Gange sind, hatte ich Lust einen Schokoladenkuchen zu backen! Schokoladenduft verbreitet sich schon im ganzen Hause – mir läuft das Wasser im Mund zusammen J
Gerne möchte ich dieses Rezept mich euch teilen, liebe Leute – Geburtstage und andere Feiertage nähern sich und mit einer leckeren, selbstgemachten Köstlichkeit seid ihr der Star auf jeder Party!
Für eine 25cm Kuchenform benötigt ihr folgende Zutaten:
· 4 Eier
· 200g Zucker
· 100g Butter
· 200g Kuvertüre
· 2 EL Mehl
Zubereitung:
Schokolade in kleine Stücke brechen und mit der Butte über dem Wasserbad schmelzen lassen.
Eier trennen. Eigelb mit Zucker schaumig schlagen, bis die Masse weiss wird.
Das Eiweiss mit einer Prise Salz steif schlagen.
Mehl zur Eigelb-Zucker Masse fügen und die abgekühlte Schokolade dazugeben. Dann das Eiweiss vorsichtig unterziehen.
Den Teig in eine gebutterte und ausgezuckerte Kuchenform geben und bei 160° C 40 Minuten backen.
Den Kuchen etwas abkühlen lassen und warm servieren.
Er ist auch am nächsten Tag superlecker – sofern es noch Reste gibt J
Probiert das Rezept aus und schickt uns eure Lieblingsrezepte an info@clubfashionista.com
Stay tuned girls and boys! Xxx.
1 comment:
That cake was soo good! Thank you! Sorry Fred is a pain and doesn't like chocolate, but there is an upside to that being I eat all the chocolate in the house :) I am going to try to replicate the cake soon! Thanks for posting
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